Få pengene inn i tide

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Få pengene inn i tide

Vi har tidligere skrevet om medlemskontingenten, som ofte er idrettslagets eller klubbens viktigste inntekt. Disse pengene er selve fundamentet i klubbøkonomien, og derfor er det også viktig å få dem inn.

Første del av jobben er selvsagt å sende ut fakturaene, men oppfølgingen i etterkant er minst like viktig.

Start året med å sende ut fakturaene til de som var registrert som medlemmer per 31.12 året før. Dette er også viktig for å holde medlemsregisteret ajour, samt for å kunne søke bidrag fra støtteordninger, enten fra NIF eller lokale og regionale aktivitetsmidler, som ofte måles ut fra medlemsmasse.

Prøv Rubic i 30 dager - helt gratis! Klikk her for å starte din prøveperiode.

En annen viktig motivasjon for å få pengene inn når betalingsfristen går ut, er nettopp at medlemmene skal betale før de får tilgang til klubbens aktiviteter. Å kreve inn kontingenten sent på året, når fotballsesongen er ferdig og snøen har lagt seg, kan være vanskeligere.

Alle regninger har en betalingsfrist som skal overholdes, og dette skal også gjelde for medlemskontingentene, selv om det er en kjip følelse å sende ut purringer. Magefølelsen blir heller ikke bedre av at man kanskje til og med må ta en ringerunde for å minne folk på å betale. Likevel er det en jobb som bør prioriteres, både for å sikre klubbens inntekter, og for å sikre at medlemmene faktisk er forsikret når aktivitetene i klubben skal utøves.

Sørg for å bruke et faktureringssystem som gjør jobben enklere for deg, framfor håndskrevne fakturaer og medlemslister i Excel. Når betalingsfristen har gått ut, send ut purringene med en gang til dem som ikke har betalt. Gi dem litt tid og vær ydmyk i de første purringene. De fleste som har utestående beløp har ofte rett og slett bare har glemt å betale. Ikke minst; sørg for å vise medlemmene hvorfor det er viktig at de betaler i tide, hvorfor kontingenten er viktig for klubben og hva de selv får igjen for et medlemskap i DIN klubb.

Få en live demo

Rubic gjør medlems- og foreningsarbeid enkelt, effektivt og morsomt!

Ta kontakt, så ser vi sammen på hva Rubic kan gjøre for din organisasjon. Vi garanterer at du som Rubic-bruker blir fornøyd!

Fyll inn din informasjon og vi tar kontakt med deg for å løse ditt problem!

Les flere innlegg!

Lyst til å prøve Rubic?

Med Rubic sitt medlemssystem kan du:

✔️Glemme Excel-lister, datakrasj og sene kvelder
✔️Få 100% kontroll over økonomien i klubben din
✔️Få 100% kontroll over medlemmene i klubben din
✔️Kommunisere enkelt med foreldre, trenere og lagledere fra mobilen
✔️Du vil også etter presentasjonen få en anbefaling fra oss.
✔️Effektivisering av din organisasjon.