Rubén Alegre skal bidra til å internasjonalisere Rubic

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

HamKams spanske venstreback kan langt mer enn å spille fotball. Med en MBA i bagasjen og en ny Master på gang skal han nå hjelpe Rubic på det internasjonale markedet. Spania blir første mål.

– Rubics systemer tilbyr funksjoner som vil favorisere klubbenes effektivitet og gjøre det langt enklere og mindre tidkrevende å administrere.

Klubbene, som de organisasjonene de er, søker større effektivitet i alt de gjør og har stort behov for intern kontroll for optimal drift og god økonomisk styring. Dette er viktige aspekter i en hver drift, ikke bare i norske klubber. Derfor tror jeg dette er et produkt som vil har stor interesse i det spanske markedet – i alle markeder, egentlig, forklarer Rubén Alegre, nyansatt i Rubic.no.

6 grunner til å velge Rubics komplette medlemssystem
En plan for livet etter fotballen

Alegre kommer fra Cáceres, en liten,vakker by i det vestlige Spania. Han er forsvarsspiller i fotballklubben HamKam, og har vært det siden før 2017-sesongen. Men han har langt flere strenger å spille på enn det.

– Alle vet at fotballkarrieren er kort i forhold til de fleste andre yrker.  For meg var det derfor viktig å være ærlig med meg selv og ha en plan for hva jeg skulle gjøre etter fotballen.

Jeg har alltid interessert meg for mekanismene rundt organisasjoner, derfor valgte jeg bedriftsøkonomi. Jeg innehar en Master i Business Management, og jobber nå med en Master i Business Innovation and Strategy.

Foto: Fredrik Garshol
Arrangørens drømmeverktøy – rekruttering, oversikt og kommunikasjon
Samarbeidet tidligere

Pål Bergersen er Rubics nye daglig leder. Han har lang erfaring med store statlige lotterier. 

– Jeg kjenner Pål fordi jeg jobbet med ham på et prosjekt som omhandlet lotterier i Catalonia. Det ga grunnlag for et godt samarbeid, og vi har holdt tett kontakt siden – også diskutert forskjellige prosjekter vi kunne gjøre sammen. Nylig tok han kontakt og spurte om jeg var interessert i å jobbe med et internasjonaliseringsprosjekt i Rubic, og det svarte jeg selvfølgelig ja til.

Forskjellig organisasjonskultur 

Bergersen kontaktet Rubén og ba om hjelp til å forstå spansk kultur – de hadde akkurat hatt et møte med en partner i Barcelona der det var vanskelig å forstå mye av det som det ble snakket om. 

– Jeg kjenner bakgrunnen  hans og vi har samarbeidet tidligere, så jeg vet hva han er god for. For oss blir dette bra , fordi vi raskt får innganger til det spanske markedet via Ruben.

Ruben har allerede gitt oss en rask innføring i spansk kultur, politikk og væremåte, der det også fremgikk tydelig at han innehar mye av den kompetansen vi trenger og mangler. Det er ikke mange fotballag som har en spansk venstreback med master i økonomi. Her har vi vært heldige!

Kartlegge det spanske markedet

Planen nå er å studere det spanske markedet grundig. De skal kartlegge forskjellene og se hvordan selskapene der jobber og deres samhandling med administrasjonen. Med Alegre på laget vil det lette arbeidet betraktelig.

– Jeg anser meg selv som hardtarbeidende med høye krav til meg selv, samtidig som jeg er analytisk og god på kritisk tenking.  Viktige egenskaper for å kjenne til nøkkelpunktene i forretningsutvikling.

– Å studere det nye markedet grundig er et av de viktigste punktene for internalisering. Vi vil da bli bedre kjent med hva vi er sterke på og blottlegge og arbeide med det vi er svake på. Med dette som bakgrunn vil vi jobbe oss frem til den perfekte måten å implementere Rubic i Spania på.

Rubén er allerede på plass. Kanskje går du også med planer om å jobbe mot Spania ? Ta gjerne kontakt med [email protected]

Forsidebilde: Fredrik Olastuen

Les flere innlegg!

Lyst til å prøve Rubic?

Med Rubic sitt medlemssystem kan du:

✔️Glemme Excel-lister, datakrasj og sene kvelder
✔️Få 100% kontroll over økonomien i klubben din
✔️Få 100% kontroll over medlemmene i klubben din
✔️Kommunisere enkelt med foreldre, trenere og lagledere fra mobilen
✔️Du vil også etter presentasjonen få en anbefaling fra oss.
✔️Effektivisering av din organisasjon.